Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

SOMMARKURS i Pranayama/Andningsövningar, 6 tillfällen

söndag, juni 14, 2020
11:30
- 12:30

Cost: 600 SEK

Denna kurs ger dig en introduktion till relationen mellan andning och välmående. Du får lära dig ett antal Pranayama/andningstekniker där vi börjar med lättare övningar och avancerar allteftersom veckorna går. Kursen riktar sig främst till dig som redan utövar yoga regelbundet och är inte lämplig för helt nybörjare (nybörjare hänvisas du till någon av våra intro-klasser).

Pranayama = Prana (livskraft) + Ayama (utöka) betyder utökande av livskraften. Inom yogafilosofin talar man om att livskraften är knuten till andetaget och genom att ta längre samt färre andetag menar man att vi kan utöka vår livslängd. Andningen är också ett viktigt verktyg för självreglering, nämligen hur vi klarar av och hanterar stress.

Hur vi andas påverkar vårt psyskiska välmående och vice versa. Genom att bli mer varse och lära känna vår andning kan vi bättre förstå detta samband. Med användandet av särskilda andningstekniker kan vi lära oss bemästra vår andning och således också påverka vår mentala hälsa i en positiv riktning.

Kursen (6 tillfällen under sommaren 2020) går på söndagar med start den 14/6 kl 11.30 direkt efter Mysoreklassen (man bör vänta med Pranayama ca 20-30 min efter sin fysiska praktik och undvika att äta eller dricka däremellan). Vi träffas varannan söndag och deltagarna kan välja att delta på plats i shalan eller online via Zoom (länk till klassen får av läraren).

Anmälan sker via vår samarbetspartner Medborgarskolan (klicka på länken)

Detaljer

Datum:
söndag, juni 14, 2020
Tid:
11:30 - 12:30
Pris:
600 SEK
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.medborgarskolan.se/arrangemang-sok/kurs-i-pranayamaandningsovningar-aven-online-1251430/

Arrangör

Ashtanga Yoga Malmö
Webbplats:
www.ashtangayogamalmo.se

Plats

Ashtanga Yoga Malmö
Grangatan 2
21214 Malmö
Sverige
+ Google Map