Om du inte tidigare har utövat Ashtanga Yoga kan det vara lämpligt att först gå en nybörjar/grundkurs för att få en inblick i hur denna yogaform utövas. Grundkurserna vänder sig också till den som redan tränat andra typer av yoga men som vill lära sig Ashtangayoga grundligt och få bättre kännedom om dess bakgrund och metod.

Nybörjar/grundkurserna, nivå 1, ger dig grunderna i Ashtanga yogan. Vi börjar med en kort introduktion till yogans filosofi följt av en gradvis inlärning av stående asanas (positioner) ur Ashtanga yogans första serie. Fokus ligger framför allt ut på att lära sig synkronisera andning och rörelse (så kallad vinyasa krama), få kännedom om Bandhas (energilås i kroppen) och Drishti (fokus för ögonen).

Alla deltagare på grundkursen rekommenderas att komma till i Mysore klasserna parallellt med kursen. Ett gratis Mysoretillfälle per vecka ingår i kurspriset.

Har du frågor läs även gärna sektionerna ”vanliga frågor” och ”generella råd/tips” här på hemsidan innan du kommer till träningen. Tveka heller inte att höra av dig om du vill veta mer. Vi ber er uppmärksamma att vi har en åldersgräns på 16 år och kräver målsmansgodkännande för alla deltagare under 18år.

Kommande kurser sommar och HT 2020

Under hösten 2020 kan vi äntligen åter erbjuda grund och fortsättningskurser i Ashtanga yoga i vår lokal vid Värnhemstorget. Du hittar datum för planerade tillfällen/kurser här nedan (klicka sedan på länkarna för detaljerad information):

  • Nybörjare nivå 1

Malmö:

Grundkurs

Måndagar med start 14 september kl 17.15-18.45. 8-veckors kurs (uppehåll v44). Mer info  och anmälan här

  • Nybörjare nivå 2

Fortsättningskurs – grundnivå

Torsdagar med start den 17 september kl17.15-18.45. 10-veckors kurs med möjlighet till förlängning. Mer info  och anmälan här

Abonnera gärna på vårt nyhetsbrev så du inte missar nästa kursstart. Alla våra grundkurser drivs i samarbete med Medborgarskolan Syd. Föranmälan krävs.