Om du inte tidigare har utövat Ashtanga Yoga kan det vara lämpligt att först gå en nybörjar/grundkurs för att få en inblick i hur denna yogaform utövas. Grundkurserna vänder sig också till den som redan tränat andra typer av yoga men som vill lära sig Ashtangayoga grundligt och få bättre kännedom om dess bakgrund och metod.

Nybörjar/grundkurserna, nivå 1, ger dig grunderna i Ashtanga yogan. Vi börjar med en kort introduktion till yogans filosofi följt av en gradvis inlärning av stående asanas (positioner) ur Ashtanga yogans första serie. Fokus ligger framför allt ut på att lära sig synkronisera andning och rörelse (så kallad vinyasa krama), få kännedom om Bandhas (energilås i kroppen) och Drishti (fokus för ögonen).

Alla deltagare på grundkursen rekommenderas att komma till i Mysore klasserna parallellt med kursen. Ett gratis Mysoretillfälle per vecka ingår i kurspriset.

Har du frågor läs även gärna sektionerna ”vanliga frågor” och ”generella råd/tips” här på hemsidan innan du kommer till träningen. Tveka heller inte att höra av dig om du vill veta mer. Vi ber er uppmärksamma att vi har en åldersgräns på 16 år och kräver målsmansgodkännande för alla deltagare under 18år.

Kommande kurser  2021

Under året 2021 erbjuder vi flera grundkurser och introduktionstillfällen i Ashtanga i våra lokaler vid Värnhemstorget i Malmö. Alla kurser följer folkhälsomyndighetens säkerhetsrekommendationer. Du hittar datum för planerade tillfällen/kurser på Värnhem listade nedan. Klicka sedan på länkarna för detaljerad information. Vi samarbetar även med Yoga Ashtanga i Limhamn som har kurser där (se denna länk).

  • Nybörjare nivå 1

PÅGÅENDE:   8-veckors kurs på måndagar med start 12 april 2021, kl 17.15-18.45 vid Värnhem. Mer info och anmälan här

SOMMARSPECIAL: introduktionstillfälle måndagen 14 juni respektive 16 augusti 2021, kl17.15-18.45 på Värnhem. För alla intro-sessioner och workshops, se vår evenemangssida

HÖST: 8-veckors kurs på måndagar från 6 september 2021, kl 17.15-18.45 på Värnhem. Mer info och registrering kommer snart.

Abonnera gärna på vårt nyhetsbrev så du inte missar nästa kursstart. Alla våra grundkurser drivs i samarbete med Medborgarskolan Syd. Föranmälan krävs.