Om du inte tidigare har utövat Ashtanga Yoga kan det vara lämpligt att först gå en nybörjar/grundkurs för att få en inblick i hur denna yogaform utövas. Grundkurserna vänder sig också till den som redan tränat andra typer av yoga men som vill lära sig Ashtangayoga grundligt och få bättre kännedom om dess bakgrund och metod.

Nybörjar/grundkurserna, nivå 1, ger dig grunderna i Ashtanga yogan. Vi börjar med en kort introduktion till yogans filosofi följt av en gradvis inlärning av stående asanas (positioner) ur Ashtanga yogans första serie. Fokus ligger framför allt ut på att lära sig synkronisera andning och rörelse (så kallad vinyasa krama), få kännedom om Bandhas (energilås i kroppen) och Drishti (fokus för ögonen). Vi erbjuder också en särskild kurs för män som upplever sig särskilt stela (se nedan).

Alla deltagare på grundkursen rekommenderas att komma till i Mysore klasserna parallellt med kursen. Ett gratis Mysoretillfälle per vecka ingår i kurspriset.

Har du frågor läs även gärna sektionerna ”vanliga frågor” och ”generella råd/tips” här på hemsidan innan du kommer till träningen. Tveka heller inte att höra av dig om du vill veta mer. Vi ber er uppmärksamma att vi har en åldersgräns på 16 år och kräver målsmansgodkännande för alla deltagare under 18år.

Kommande kurser hösten 2019

Vi har nya grundkurser planerade till hösten 2019 med start i september. Den 25:e augusti håller vi också öppet hus med möjlighet att prova på en yogaklass gratis, ställa frågor, lära mer om vad yoga är samt ta del av unika erbjudanden. Läs mer om Öppet hus här

  • Nybörjare nivå 1

Malmö: Måndagar med start 2 september, 17.15-18.45, 8-veckors kurs. Mer info och anmälan här

Malmö: Måndagar med start 11 november, 17.15-18.45, 6-veckors kurs. Mer info och anmälan här

  • Yoga för stela män

Malmö: Onsdagar med start 11 september 17.15-18.45, 10-veckors kurs (uppehåll på höstlovet). Mer info och anmälan här

Abonnera gärna på vårt nyhetsbrev så du inte missar nästa kursstart. Alla våra grundkurser drivs i samarbete med K-Yoga/Medborgarskolan. Föranmälan krävs.