Om du inte tidigare har utövat Ashtanga Yoga kan det vara lämpligt att först gå en nybörjar/grundkurs för att få en inblick i hur denna yogaform utövas. Grundkurserna vänder sig också till den som redan tränat andra typer av yoga men som vill lära sig Ashtangayoga grundligt och få bättre kännedom om dess bakgrund och metod.

Nybörjar/grundkurserna, nivå 1, ger dig grunderna i Ashtanga yogan. Vi börjar med en kort introduktion till yogans filosofi följt av en gradvis inlärning av stående asanas (positioner) ur Ashtanga yogans första serie. Fokus ligger framför allt ut på att lära sig synkronisera andning och rörelse (så kallad vinyasa krama), få kännedom om Bandhas (energilås i kroppen) och Drishti (fokus för ögonen).

Alla deltagare på grundkursen rekommenderas att komma till i Mysore klasserna parallellt med kursen. Ett gratis Mysoretillfälle per vecka ingår i kurspriset.

Har du frågor läs även gärna sektionerna ”vanliga frågor” och ”generella råd/tips” här på hemsidan innan du kommer till träningen. Tveka heller inte att höra av dig om du vill veta mer. Vi ber er uppmärksamma att vi har en åldersgräns på 16 år och kräver målsmansgodkännande för alla deltagare under 18år.

Kommande kurser våren 2020

Under våren 2020 har vi ersatt grundkurserna med enstaka introduktionstillfällen. Du hittar datum här nedan (klicka sedan på länkarna fö detaljerad information):

  • Nybörjare nivå 1

Malmö:

Måndag 23 mars 2020, 17.15-18.45. För mer info och anmälan klicka här

Måndag 27 april 2020, 17.15-18.45. För mer info och anmälan klicka här

Abonnera gärna på vårt nyhetsbrev så du inte missar nästa kursstart. Alla våra grundkurser drivs i samarbete med Medborgarskolan Syd. Föranmälan krävs.